Terug naar nieuws

Staycation in Mijdrecht Dorp!

15 juni 2020

Corona maakte pijnlijk duidelijk dat het de kleine lokale ondernemers zijn die ons dorp leuk en gezellig maken. Ze zeurden niet, betaalden gewoon hun huur en zetten er hun schouders onder. Zorgden voor bezorg diensten of stapten in de auto of zelfs op de fiets. Geen van de winkeliers heeft zijn deuren moeten sluiten. Niet zoals in het shop walhalla New York, waar beroemde warenhuizen als Bergdorf Goodman de poort wel dicht moest doen en in Parijs Galeries Lafayette in financiële nood zit.

In ons landje kreeg de detailhandel in mei weer veel meer vertrouwen in de toekomst van hun zaak dan de maand ervoor. In april verwachtte slechts 9 procent van de winkeliers het hoofd nog een jaar boven water te kunnen houden, in mei was dit alweer opgelopen tot 65 procent, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) Het is zichtbaar in de winkelstraten van Mijdrecht. De teugels worden een beetje gevierd, we mogen weer naar restaurants en café’s en vooral naar terrassen die met medewerking van de gemeente werd uitgebreid.
Dit is een tijdelijke regeling, maar bij groot succes zou er gekeken moeten worden naar het aanblijven hiervan. Houd je wel aan de 1,5 meter regel.

Staycation is het nieuwe trendwoord waar creatieve winkeliers nu op inspelen. En dat doen ze niet voor niets want voor meer mensen dan anders wordt de vakantie dit jaar een ‘staycation’. Dat biedt mogelijkheden voor artikelen die anders maar wat vaak op vakantie of op de luchthaven gekocht worden. De winkeliers van Mijdrecht doen er alles aan om het centrum zo aangenaam mogelijk te maken en uw vakantie in eigen dorp (land) succesvol te laten verlopen.

Meer nieuws

Nieuws

Webdesign & development Team Switch